Atšalo orai: ką vertėtų prisiminti dėl geros savijautos?

Atšalus orams, ne tik nuotaika keičiasi, bet ir savijauta. Straipsnyje apžvelgsime paprastas, rodos, tiesas, kurias verta prisiminti, kai lauke temperatūra krenta žemiau nulio. Svarbu rūpintis imunitetu, tinkamai maitintis, nepamiršti maisto papildų ir vitaminų, miego, poilsio bei vartoti skysčius.

Mityba itin svarbi

Šaltuoju metu metu mityba turėtų būti šiek tiek kitokia nei vasarą, nes organizmui reikia daugiau energijos palaikyti mūsų kūno šilumą. Patariama valgyti maisto produktus, kurie turi daugiau energijos. Šaltuoju metų laiku maistas turi būti sotus ir teikiantis energijos ir užtikrintų tinkamą organizmo temperatūrą. Valgykite daugiau šilumą organizme skatinančių produktų, tokių kaip sriubos, troškiniai, mėsos patiekalai.  Žinoma, mūsų nacionalinis patiekalas – cepelinai – taip pat tinkamas šaltuoju cezonu. Rekomenduojama taip pat įtraukti į mitybą pakankamai baltymų ir sveikų riebalų.

Šaltuoju metų laiku patariama  greitųjų angliavandenių, kurie greitai pakelia cukraus kiekį kraujyje, bet nesuteikia ilgalaikio sotumo jausmo.

Sveikas ir stiprus imunitetas yra mūsų gynybinė sistema prieš įvairias infekcijas ir virusus. Taigi, pirmiausia tinkama ir subalansuota mityba.
Mūsų imuninei sistemai palaikyti reikia vitaminų, kuriuos gauname iš maisto, tad į savo kasdienį racioną turime įtraukite daugiau vaisių ir daržovių. Ypač svarbūs yra C, E, A vitaminai ir cinkas.
Dėl mažesnio saulės šviesos kiekio, žiemą gali trūkti jūsų organizmui vitamino D, todėl, gydytojui patarus, turėtume pradėti vartoti minėtą maisto papildą.
B grupės vitaminų vartojimas gali padėti kovoti su žiemos nuovargiu. Apie B grupės vitaminų naudą jau rašėme straipsnyje „Vitaminas B: mūsų nervų sistemai, grožiui ir gerai savijautai

Atsalus orams

Fizinis aktyvumas

Privalgius sotaus ir energijos suteikiančio maisto, svarbu prisiminti fizinį aktyvumą. 

Reguliarus fizinis aktyvumas padeda stiprinti imuninę sistemą. Tai gali būti lengvas bėgimas, jogos užsiėmimai ar net pasivaikščiojimai gryname ore.
Žinoma, galima padejuoti, kad pernelyg šalta vaikščioti lauke… tačiau sočiai pavalgius ir šiltai apsirengus – pasivaikščiojimas gali tapti malonumu.

sociai pavalgius

Pakankamas skysčių vartojimas

Šaltuoju metų laiku kartais pamirštame gerti pakankamai vandens, nes nejaučiame didelio troškulio kaip vasarą. Tačiau pakankamas skysčių vartojimas yra būtinas visais metų laikais.

Arbata – puikus pasirinkimas. Arbata ne tik šildo, bet ir gali padėti sustiprinti imuninę sistemą. Pavyzdžiui, žalioji ar juodoji arbata turi daug antioksidantų. Taip pat rekomenduojama gerti vaistažolių arbatas, tokias kaip ramunėlių, mėtų ar imbiero.

Natūralios sultys yra puikus vitaminų šaltinis. Jos padeda išvengti peršalimo ligų ir stiprina organizmą.

 
amway arbata

Kiti svarbūs aspektai

Šildymo sezono metu oras namuose tampa sausesniu, todėl svarbu palaikyti pakankamą drėgmę. Nepamirškite drėkinti ne tik patalų, bet ir savo odos. Šaltuoju metų laiku oda tampa sausesnė, todėl reikia skirti daugiau dėmesio jos drėkinimui.

Poilsis

Miego trūkumas gali silpninti imuninę sistemą. Suaugusiam asmeniui rekomenduojama miegoti 7-8 valandas per naktį.

Streso mažinimas

Ilgalaikis stresas taip pat gali neigiamai veikti mūsų imuninę sistemą. Raskite veiklų, kurios padeda atsipalaiduoti, pvz., skaitymas, meditacija ar mėgstami hobiai.

Apžvelgėme tik keletą aspektų, kuriuos būtina prisiminti, kad šaltuoju metų laiku jaustumėtės gerai. Pristatėme taip pat keletą AMWAY produktų imuniteto stiprinimui, kurie gali pagerinti mūsų savijautą šaltuoju sezonu. Reikia daugiau patarimų? Kreipkitės tiesiogiai>>

Kaip pirkti>>