Vitaminas B: mūsų nervų sistemai, grožiui ir gerai savijautai

Šį kartą apie vitaminą B, kuris svarbus kiekvienam iš mūsų. Vitaminas B gali prisidėti prie imuniteto stiprinimo, centrinės nervų sistemos tinkamo veikimo, grožio: geros odos, nagų, plaukų būklės.

Ko gero, dažnai tenka girdėti apie vitaminų B grupę, kurią sudaro B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 ir B12 vitaminai. Šios grupės kiekvienas vitaminas yra vertingas, taigi, toliau apžvelgsime kiekvieno iš šios grupės vitamino B naudą mūsų organizmui. 

Norite įsigyti produktus? Registracija el. parduotuvėje >>

B grupės vitaminai: kuris naudingiausias? 

Šiame poskyryje trumpai apžvelgsime kiekvieno B grupės vitamino naudą: 
B1 vitaminas dar vadinamas tiaminu ir yra reikalingas angliavandenių apykaitai, t. y. užtikrina tinkamą energijos apykaitą, užtikrina tinkamą viso kūno audinių veiklą.

B2 vitaminas dar vadinamas riboflavinu yra būtinas baltymų apykaitos ir aminorūgščių procesams bei gamybai; svarbus gerai odos būklei.

B3 vitaminas dar vadinamas nikotino rūgštimi ar niacinu padeda sureguliuoti „blogojo“ ir padidinti „gerojo“ cholesterolio kiekį kraujyje; svarbus odos gerai būklei ir nervų sisitemai, padeda mažinti nuovargį. 

B5 vitaminas dar vadinamas pantoteno rūgštimi skatina žaizdų gijimą, gamina antistresinius hormonus; svarbus kraujo ląstelių gamyboje.

B6 vitaminas dar vadinamas piridoksinu reikalingas tinkamai smegenų veiklai, didina atsparumą infekcijoms,  dalyvauja insulino gamyboje, padeda skaidyti baltymus ir angliavandenius. 

vitaminas nutrilite b plus

B7 vitaminas dar vadinamas biotinu, kartais įvardijamas kaip grožio vitaminas, nes svarbus plaukų, nagų, odos gerai būklei.

B9 vitaminas dar vadinamas folio rūgštimi, kuri svarbi DNR ir ląstelių gamybai, dėl to rekomenduojamas vartoti besilaukiančioms moterims. Šis vitaminas teigiamai veikia žmogaus nervų sistemą.

B12 vitaminas dar vadinamas kobalaminu, yra svarbus mūsų nervinėms ląstelėms ir padeda raudonųjų kūno ląstelių gamybai.

Sekančioje pastraipoje apžvelgsime įmonės AMWAY siūlomus B grupės vitaminus. 

vitaminas b plus

Vitaminas B Plius Nutrilite™ – B grupės vitaminų kompleksas

Vitaminas B Plius Nutrilite™  sukurtas, kad užtikrintų organizmui pakankamą vitamino B komplekso tiekimą. Šie papildai yra pagaminti iš natūralių ingredientų, ištrauktų iš augalų, todėl jie yra lengvai virškinami ir gerai toleruojami. Svarbu pažymėti, kad naudojama dvigubo poveikio technologiją, kuri optimaliai užtikrina, kad išskirtų visi aštuoni būtini B grupės vitaminai.

Galima išskirti tokią vitamino Vitaminas B Plius Nutrilite™ svarbą:

Tinkamai energijos apykaitai. Vitaminas B kompleksas yra būtinas energijos gamybai organizme. Jis padeda įsisavinti maistines medžiagas ir jas paversti į energiją, kuri reikalinga kasdieniniam veiklumui ir efektyviam darbui. 

Nervų sistemai. B grupės vitaminai, vaidina svarbų vaidmenį nervų sistemos veikloje. Jie gali padėti sumažinti nuovargį ir stresą, prisidėti prie geresnio miego ir bendros emocinės sveikatos.

nutrilie b plus

Odos, plaukų ir nagų gerai būklei. Biotinas (B7) yra žinomas dėl savo naudos plaukams, nagams ir odai. Šis vitaminas padeda padidina jų stiprumą ir blizgesį.
Širdžiai. Niacinas (B3) gali padėti mažinti blogojo cholesterolio kiekį kraujyje, todėl gali turėti teigiamą poveikį širdies tinkamam darbui.
Svarbus imuninės sistemos palaikymui. Folio rūgštis (B9) teigiamai veikia nervų sistemą bei yra svarbi ląstelių gamyboje.

 

Norite sužinoti, koks kiekis kiekvieno vitamino įeina į Vitamino B Plius Nutrilite™ grupę? Spauskite čia

Biotin C Plius Nutrilite™

Svarbu paminėti, kad kaip atskirą produktą įmonė AMWAY parduoda Biotin C Plius Nutrilite™.

Šio maisto papildo sudėtyje yra biotino, kolageno ir vitamino C. Biotinas prisideda prie normalios plaukų būklės palaikymo. Vitaminas C prisideda prie normalaus kolageno susidarymo, užtikrinančio normalų odos funkcionavimą.  
Detaliau žvelgiant, Biotin C Plius Nutrilite™ siūlomas vartoti tiems, kurie nori palaikyti odos ir plaukų būklę; yra susirūpinę dėl išsausėjusių plaukų ar sausos odos; kurie nevartoja pakankamai šviežių daržovių ir vaisių kasdiena; kurie nori padidinti antioksidacinę apsaugą nuo laisvųjų radikalų sukeliamos žalos.

 

Nors vitaminas B yra svarbus ir paprasta jo nusipirkti tiek pavienius B grupės vitaminus, tiek visą kompleksą, svarbu prisiminti, kad maisto papildai neturėtų pakeisti įvairaus ir subalansuoto mitybos plano, o juos turėtumėte vartoti tik kaip papildą sveikai gyvensenai.

Norite įsigyti produktų? Žemiau pateiktos nuorodos. 

 

 

biotinas c plus

Prieš pradedant vartoti vitaminą B patariame pasitarti su mitybos  specialistu arba gydytoju, ypač jei turite esamų sveikatos problemų ar vartojate kitus vaistus.

Parengta pagal Lietuvos ir užsienio informacijos šaltinius. 

Straipsnis yra NamaMama.lt nuosavybė. 

Norite įsigyti produktus? Registracija el. parduotuvėje >>