Svorio reguliavimas: kelias link lieknėjimo?

Šiuolaikiniai grožio standartai skatina mus sulieknėti, dėl to žmonės, kurie turi viršsvorio ieško, kaip reguliuoti savo svorį. Viršsvoris gali sukelti daugybę sveikatos problemų, tokių kaip širdies ligos ir diabetas. Dėl didelio svorio gali padidėti sąnarių apkrova, didėja vėžio rizika bei kitų ligų grėsmės. Esant nutukimui – minėtos ligos gali dar paaštrėti. Ką daryti, jeigu susiduriama su minėtomis problemomis? Kaip atrasti kelią link lieknėjimo? 

Panaršius internete galite rasti daug rekomendacijų, tačiau kurios jums tinkamiausios? Šis straipsnis padės ieškoti atsakymo ir atkreipti dėmesį į galimus sprendimus. 

Nuo ko pradėti? 

Vienas iš pirmųjų žingsnių, link lieknėjimo – savo elgsenos, poreikių, norų, emocijų supratimas. Turite surasti atsakymą, kodėl nuolat valgote ar užkandžiaujate? 

svorio reguliavimas

Galbūt gyvenimas nėra įdomus? Galbūt norisi save pradžiuginti? Galbūt tiesiog patinka valgymo procesas? Galbūt patinka sotus ir koloringas maistas? Galima būtų be galo vardyti klausimus, į kuriuos turėtumėte sau atsakyti. Kai žinosite atsakymus, tuomet bus lengviau surasti sprendimą ir nusistatyti, kiek norite kilogramų numesti per savaitę. Lengva pasakyti? 

Kolorijų deficitas

Mitybos specialistai galimai gali patarti kiekvieną dieną suvartoti mažiau kolorijų nei išeikvojate, t. y. sukurti kolorijų deficitą. Tuomet turėtumėte pastebėti, jog svoris krenta. Galimai ši rekomendacija gali būti teisinga, tačiau tai gali padėti idealiu atveju, jeigu nevartojate harmoninių preparatų, jeigu esate tam tikro amžiaus ir pan. Gan dažnai akcentuojama ir sveika mityba, tačiau kas yra sveika mityba kiekvienam iš mūsų – tai taip pat individualu. Taigi, galime pateikti tik bendrąsias rekomendacijas, kad tikslinga vartoti visavertį, maistinių skaidulų turinį maistą, baltymus, daržoves. Venkite perdirbtų maisto produktų, saldžių gėrimų ir kaloringų užkandžių. 

Tikslingas užkandžių pasirinkimas

Jeigu esate pripratę tarp pagrindinių valgymų užkasti, koloringus užkandžius pakeiskite sveikais. Jums gali patikti „Nutrilite“ maisto pakaitinis batonėlis „Bodykey“. Šie užkandžiai  – batonėliai „Bodykey by Nutrilite“ – sveikas būdas numalšinti alkį. 

Nutrilite™ Maisto pakaitalo batonėlis „Tropiniai vaisiai”  

bodykey by Nutrilite™ Maisto pakaitalo batonėlis „Juodas šokoladas” 

Taip pat galite išbandyti „BodyKey“ iš „Nutrilite maisto pakaitalų kokteilius. Šie kokteiliai yra patogus būdas pakeisti užkandžius ir kontroliuoti suvartojamų kalorijų kiekį. Juose gausu baltymų ir skaidulų, todėl jie padeda jaustis sotiems.

bodykey by Nutrilite™ Vanilinis kokteilis

bodykey by Nutrilite™ Šokoladinis kokteilis

Svorio reguliavimui gali padėti AMWAY maisto papildas su gliukomananu, kuris padeda kontroliuoti svorį ir kovoti su noru persivalgyti 

svorio reguliatorius Weight Controller Nutrilite™

Daugiau AMWAY produktų, skirtų svorio reguliavimui, rasite čia>>

Fizinis aktyvumas 

Reguliarus fizinis aktyvumas padeda deginti kalorijas, stiprina raumenis ir gerina širdies ir kraujagyslių sistemos būklę. Suaugusiesiems rekomenduojama per savaitę skirti 75-150 minučių mankštai, t. y.  75 minutes energingiems aerobikos pratimams arba 150 vidutinio intensyvumo aerobikos pratimams.

Prieš treniruotę išgėrus – jūsų organizmas gaus pakankamą angliavandenių ir elektrolitų mišinį. XS Electrolyte Drink galimai pagerins vandens įsisavinimą jūsų organizme treniruočių metu. 

Miegas ir streso valdymas

Miegas taip pat svarbus gerai savijautai ir svorio kontrolei. Tyrimai parodė, kad dėl miego trūkumo gali padidėti apetitas ir sumažėti fizinis aktyvumas, dėl to gali imti augti svoris. 

Stresas taip pat nedaro teigiamo poveikio svorio mažėjimui, nes didina kortizolio kiekį, o tai skatina persivalgymą. Praktikuokite metodus, kurie gali padėti sumažinti stresą: meditacija, joga ar gilaus kvėpavimo pratimai. 

Apibendrinant galima teigti, kad kiekvienas iš mūsų turi atrasti sau tinkamą svorio reguliavimo būdą, įtraukianti tinkamą mitybą, fizinį aktyvumą, pakankamai išsimiegoti, gebėti susidoroti su stresu. Prieš pradedant bet kokią svorio metimo programą, svarbu pasitarti su sveikatos priežiūros specialistu. 

Parengta remiantis šaltiniais:

Centers for Disease Control and Prevention. Losing Weight. https://www.cdc.gov/healthyweight/losing_weight/index.html</p><p>National Institutes of Health. Healthy Weight. https://www.nhlbi.nih.gov/health/educational/lose_wt/index.htm</p><p>Harvard T.H. Chan School of Public Health. Protein. https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/what-should-you-eat/protein/</p><p>Harvard T.H. Chan School of Public Health. Fiber. https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/carbohydrates/fiber/</p><p>Harvard T.H. Chan School of Public Health. Whole Grains. https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/what-should-you-eat/whole-grains/</p